Dopravná akcia zameraná na alkohol. Kontrola na podávanie a konzumáciu alkoholu v okrese Snina. Pri požiari zhoreli solarboxi

20.12.2009 Celý región

Dopravná akcia zameraná na alkohol: V piatok (18.12.2009) večer sa na území Prešovského kraja konala celoslovenská kontrola so zameraním na dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi vozidiel pred a počas jazdy.
Policajti v čase od 20:00 h do 24:00 h zistili celkovo 90 rôznych dopravných priestupkov, z ktorých 44 vyriešili blokovou pokutou, 43 napomenutím a tri priestupky boli oznámené na správne konanie. Požitie alkoholických nápojov zistili policajti u štyroch vodičov. Okrem toho boli zadržané aj dve osvedčenia o evidencií vozidiel.

Kontrola na podávanie a konzumáciu alkoholu v okrese Snina:
Preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na konzumáciu a podávanie alkoholu mladistvým v baroch, reštauráciách, discokluboch a v parkoch vykonali policajti v noci z piatku na sobotu v Snine a v Belej nad Cirochou.
Policajti zároveň kontrolovali aj dodržiavanie autorských práv, pátrali po hľadaných a nezvestných osobách, možných prejavov extrémizmu a drogovej trestnej činnosti. Počas akcie boli skontrolované štyri vytipované objekty, verejné priestranstvo v Snine a 83 osôb. Policajti zistili 14 priestupkov na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami. K hromadnému narušeniu verejného poriadku.

Policajná kontrola v piatich objektoch v Prešove:
V Prešove počas noci zo soboty na nedeľu prekontrolovali policajti päť vytipovaných objektov.
Policajti sa zamerali na prevenciu, odhaľovanie a dokumentovanie prípadov závažnej trestnej činnosti a organizovanej kriminality, elimináciu prejavov organizovaného zločinu a extrémizmu. Taktiež policajti pátrali po páchateľoch úmyselných trestných činov, hľadaných osobách, zbraniach a strelive, veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti a po drogách. V priebehu akcie bolo skontrolovaných 176 osôb, zistené 3 priestupky na úseku verejného poriadku a jeden v cestnej premávke. Akcia sa uskutočnila bez rušivých momentov.

Pri požiari zhoreli solarboxi:
Pri požiari hospodárskej budovy v katastri obce Uzovce, okr. Sabinov, zhorelo väčšie množstvo solarboxov, ktoré tam boli uskladnené.
K požiaru došlo zo zatiaľ nezistených príčin v noci z piatku na sobotu. Plamene zničili celú budovu a zároveň aj 129 ks solarboxov a štyri formy. Škoda na uskladnených veciach a príslušenstve je vyčíslená na 156 820. -€, škoda na budove zatiaľ vyčíslená nie je. Príčina, ani ohnisko požiaru sa doposiaľ nepodarilo zistiť a to ani zo strany zisťovateľa príčin požiaru z HaZZ Prešov. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre zločin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región